Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешка курбан чорба

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 агнешки врат (700-800 г)
5-6 зърна черен пипер
1 /2 ч. л. сол
1 връзка пресен лук
1 зелена чушка
1 /2ч. ч. ориз
2 домата
4 стръка магданоз (1 с. л. сух)
2 стръка джоджен (1 ч. л. сух)
1 яйце

Приготвяне

    1

Агнешкият врат се измива и се поставя в голяма тенджера. Залива се с 2 л студена вода и след като кипне, се отстранява образувалата се пяна. Добавят се зърната черен пипер и солта и се вари 30-40 минути.

    2

Почистените лук и чушка се нарязват на ситно, слагат се при омекналото месо и се варят 15-20 минути.

    3

След това се сипва оризът и постоянно се разбърква, за да не залепне за дъното. Доматите се настъргват на ренде, слагат се в чорбата и се вари около 20 минути.

    4

Свареното месо се изважда, отделят се костите и след като се нареже на по-едри парчета, се връща обратно в чорбата заедно със ситно нарязаните джоджен и магданоз.

    5

Яйцето се разбива в купичка и на тънка струя през цедка се добавя в чорбата при непрекъснато бъркане. По желание чорбата се сервира подправена с лют пипер и оцет.