Шеф месар – свинско, телешко и пилешко месо
Шеф месар предлага свежо месо с проверено качество от TÜV Nord България, разделено на практични порции и прясно опаковано.
Без значение дали е свинско, телешко или пилешко месо, с Шеф месар получаваш проверено качество на твоята Kaufland цена - свежо на масата.
Защо TÜV Nord?
- TÜV Nord България е независим институт за сертификация и на хранителни стоки.
- TÜV Nord България проверява и контролира всички доставчици на Шеф месар и гарантира качествено производство и спазването на всички законови норми.
- Знакът "Контролирано качество при производителя" гарантира контрола върху качеството, доставката и производството.
Специална опаковка
Месото от собствената ни марка "Шеф месар" се пакетира по съвременни опаковъчни технологии на място от производителите, веднага след разфасоване, когато е най-прясно. Опакова се в защитна атмосфера, съобразена с конкретния продукт, за да могат свежестта, цветът и вкусовите му качества да се съхранят максимално дълго.
Затова помагат съставките на контролираната среда в опаковата – добре пречистените кислород, въглероден диоксид и азот. Действието им върху продукта е различно – въглеродният диоксид, например, възпира развитието на микроорганизми в продукта. Високото съдържание на кислород пък запазва свежестта и естествения цвят на месото, а азотът поддържа обема и добрия вид на изделието.
Специалната опаковка се запечатва херметически, което не позволява нейното нарушаване и предпазва продукта както от слепване или изсъхване, така и от външно замърсяване по пътя от производителя до твоята маса.
За пълна прозрачност относно произхода на всеки продукт от серията, както и за неговите съставки, виж информацията, включена на опаковката.
Продукти
Продуктите от серията "Шеф Месар" са с проверено качество от независимия институт за сертификация на хранителни стоки TÜV Nord България и включват прясно пилешко и телешко месо с български произход – цяло пиле, телешко мляно месо, месо за готвене, наденица и бургери, както и разнообразие от качествено свинско месо – гърди, врат без кост, нарязан шницел, каре и мляно месо.
Рецептите на шеф Тодоров
Шеф Владимир Тодоров е сред най-добрите млади професионалисти в страната, придобил опит в реномирани ресторанти и популярност от различни конкурси. Представяме ти няколко негови рецепти, които той приготви с продукти от серията "Шеф Месар".
Вкусни идеи за кюфтета от мляно телешко месо
Продукти:
400 г мляно телешко месо
½ глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
сол на вкус
щипка черен пипер и щипка мащерка
1 ч.л. пушен червен пипер
1-2 стръка магданоз
1 яйце
100 г печурки, 50 г пачи крак, 50 г кладница, 10 г масло
Начин на приготвяне:
Лукът, чесънът и гъбите се нарязват на ситно. Гъбите се задушават с малко чесън, лук и мащерка. Телешката кайма се разбърква добре с останалите подправки и яйцето. Оформят се кюфтетата, като първо се разстилат, за да може да се сложи вътре плънката от гъби. Поднасяте пържени, печени на тиган или във фурна. Добър апетит! :)
Вкусни идеи за ароматно свинско месо
Продукти:
600 г свинска плешка Шеф месар
100 г кафява захар
100 г сол
30 г чесън на прах
30 г лук на прах
15 г пушен червен пипер
щипка кимион, щипка кориандър, щипка сух магданоз и щипка стрито чили
Начин на приготвяне:
Всички подправки се смесват и разбъркват добре. Изсипват се в тавичка и месото се овалва добре в тях, така че да полепнат по него от всички страни. Така при печенето захарта и солта ще се карамелизират, ще изкарат влагата от месото и подправките ще попият в него.
Месото се пече до тъмнокафяво на 140 °C за около 3 часа и половина.
Вкусни идеи за сочно пиле
Продукти:
1 цяло пиле Шеф месар
120 г масло
10 г чесън, направен на паста
ситно нарязан магданоз
щипка мащерка, щипка черен пипер, сол на вкус
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Кожата се освобождава от пилето много внимателно с пръст. Пилето се посолява добре от вътрешната страна - така ще се осоли цялото месо.
Прави се паста от маслото, чесъна, магданоза, мащерката, черния пипер и лимона. Сместа се намазва между кожата и месото. Може да си направите фуния от кухенска хартия, с която да шприцовате сместа под кожата. Пилето се осолява леко, полива се с малко мазнина и се пече до златисто на 180 °C за около 50-55 минути.
Перфектната вечеря
Чудиш се какво може да сготвиш с продуктите в хладилника? Шеф Месар знае.
Кажи му какво имаш и какво обичаш и веднага ще получиш съвършената рецепта!
под 6 точки
Предлагаме ти четири вкусни рецепти за лека вечеря - салата с пилешко и чудесни комбинации със зелено къри и чесново-горчичена паста.
7-12 точки
Хапва ти се разнообразно. Избери класическа комбинация от свинско месо с картофки или експериментирай с екзотично бурито. Виж твоите четири рецепти за перфектната вечеря.
над 12 точки
Определено си гладен. Това е чудесно, защото имаме четири рецепти точно за теб. Комбинирай неустоимото телешко на Шеф Месар с винен сос, зеленчуци, мармалад или патладжани и ти гарантираме, че ще останеш доволен.