Бурито със свинско и авокадо
Продукти (2 порции)
За салсата:
1 | лайм |
3 стръка | кориандър |
1 | авокадо |
сол |
За свинското:
2 малки глави | лук |
2 скилидки | чесън |
2 | зелени чушки |
450 г | свинско бонфиле |
1 ч.л. | лют пипер на люспи със семки |
80 г | настърган кашкавал |
2 с.л. | олио |
сол | |
пипер |
Друго:
2 | царевични тортили |
Приготвяне
- 1
Лаймът се измива, подсушава и сокът му се изцежда. Кориандърът се измива, подсушава, а листенцата се нарязват на едро. Авокадото се разполовява, отстранява се костилката, а с помощта на лъжица се събира месестата част, която се нарязва на кубчета. Авокадото се поставя в по-дълбока купа, прибавят се сокът от лайм и кориандърът и с помощта на вилица всичко се намачква и омесва добре. Овкусява се със сол и салсата е готова.
- 2
Лукът и чесънът се обелват и нарязват – лукът на кубчета, а чесънът на филийки. Чушките се измиват, подсушават, почистват от семките и нарязват на ивици.
- 3
Свинското филе се измива, подсушава и нарязва на ивици. Олиото се загрява в тиган и в него се запържва за около 4 минути месото. Прибавят се лукът, чесънът и чушките и се пържи за още 2 минути. Овкусява се със сол, черен и лют пипер. Накрая се прибавя кашкавалът, разбърква се и се сваля от огъня.
- 4
Тортилите се затоплят във фурна, след което се гарнират със свинското и салсата.