Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешки горски кебап

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

1 кг обезкостена агнешка плешка
300 г гъби
30 г краве масло
3 с. л. олио
6 стръка пресен лук
1 в. ч. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 стрък джоджен (1 ч. л. сух)
5 стръка магданоз
1 ч. л. сол

Съвет

  • Съвет: Подходяща гарнитура към ястието е задушен ориз.


Приготвяне

    1

Месото се нарязва на едри кубчета и се запържва в тенджера със сгорещените олио и масло.

    2

Прибавя се нарязаният на колелца лук, след което месото се оставя да се задуши под капак на тих огън, докато се изпари месният сок.

    3

Слагат се нарязаните на тънки филии гъби, огънят се увеличава и пърженето продължава още няколко минути, след което се добавят червеният пипер, виното и солта.

    4

Ястието се задушава на тих огън около 20 минути, като в края на готвенето се подправя с чубрицата, ситно нарязаните джоджен и магданоз и се оставя да поври още няколко минути.