kaufland.bg/recepti
Агнешки горски кебап
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
1 кг | обезкостена агнешка плешка |
300 г | гъби |
30 г | краве масло |
3 с. л. | олио |
6 стръка | пресен лук |
1 в. ч. | червено вино |
1 ч. л. | червен пипер |
1 ч. л. | чубрица |
1 стрък | джоджен (1 ч. л. сух) |
5 стръка | магданоз |
1 ч. л. | сол |
Съвет
-
Съвет: Подходяща гарнитура към ястието е задушен ориз.
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на едри кубчета и се запържва в тенджера със сгорещените олио и масло.
- 2
Прибавя се нарязаният на колелца лук, след което месото се оставя да се задуши под капак на тих огън, докато се изпари месният сок.
- 3
Слагат се нарязаните на тънки филии гъби, огънят се увеличава и пърженето продължава още няколко минути, след което се добавят червеният пипер, виното и солта.
- 4
Ястието се задушава на тих огън около 20 минути, като в края на готвенето се подправя с чубрицата, ситно нарязаните джоджен и магданоз и се оставя да поври още няколко минути.