Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешки котлети върху канапе от спанак

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 котлета

за маринатата:

1 лимон
1 к. ч. зехтин
5-6 стръка джоджен (1 ч. л. сушен)
1 ч. л. сол
1 /2 ч. л. смлян кимион
черен пипер на вкус

за канапето:

1 кг спанак
1 зелена чушка
2 стръка пресен лук
200 г краве сирене
250 г изцедено кисело мляко
100 г смлени орехови ядки
сол на вкус

Приготвяне

    1

В купата се смесват сокът от изцедения лимон, зехтинът, накълцаните листа джоджен, солта, кимионът и черен пипер и се разбърква до хомогенизиране.

    2

Котлетите се подреждат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да престоят поне 30 минути. След това се пекат по около 4-5 минути от всяка страна на барбекю, електрическа скара или грил тиган.

    3

Почистеният и измит спанак се потапя в кипнала подсолена вода за минута, охлажда се със студена и след като се отцеди, се накълцва на много ситно.

    4

Почистената от семето чушка и лукът се нарязват на ситни парченца и се прибавят към спанака.

    5

Настъргва се сиренето, разбърква се с ореховите ядки и киселото мляко и се слага при зеленчуците. Канапето се омесва много добре, оформя се в центъра на чинията и върху него се подреждат току-що изпечените котлетчета.