Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешки котлети

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (3 порции)

600 г агнешки френч рак
6-7 скилидки чесън
70 г галета
магданоз
пармезан
едрозърнеста горчица
пресен розмарин
сол
черен пипер
маслиново масло

Приготвяне

    1

Почистеният агнешки френч рак се овкусява със сол и черен пипер от двете страни. В загрят тиган се добавят 2 с.л. маслиново масло, френч ракът, обелените цели скилидки чесън и стръкче пресен розмарин. Агнешкото се запечатва по 3-4 минути от всяка страна и се маха от котлона.

    2

В блендер се сипват галетата, няколко стръка пресен розмарин, магданоз, пармезанът, скилидките чесън от тигана и 1 с.л. маслиново масло. Блендира се докато всичко се смеси добре и се получат фини зелени трохи.

    3

Запечатаното агнешко се намазва с горчица от двете страни и след това се овалва добре в трохите. Слага се върху тава с кухненска хартия и се пече 20-25 минути в предварително загрята на 200°C фурна.

    4

След като се изпече агнешкото, се разрязва на единични котлети и се сервира с гарнитура по желание.


Видеорецепта