kaufland.bg/recepti
Агнешки котлет с тиквички и пресни картофи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | агнешки котлета (1 кг) |
400 г | тиквички |
300 г | пресни картофи |
80 г | черни маслини |
2 връзки | пресен лук |
1 връзка | див чесън |
1 ч. л. | мащерка |
40 мл | зехтин |
сол и черен пипер на вкус | |
зехтин за сотиране на зеленчуците |
Приготвяне
- 1
Котлетите се овкусяват със сол и пипер и се овалват в мащерката. Запържват се хубаво от всички страни в тиган със зехтина и се пекат във фурна при температура 180°С около 7-8 минути в зависимост от дебелината им, така че месото да остане леко розово.
- 2
Предварително обелените и сварени картофи и тиквичките се режат на кубчета, маслините и лукът се режат на ситно. Доматът се обелва, реже се на парчета и се добавя към останалите зеленчуци. Всичко се слага в тиган и се сотира. Овкусява се със сол и черен пипер и накрая се добавя накълцаният див чесън.
- 3
Сервира се, като в чиния се оформя канапе от зеленчуците и отгоре се слага котлетът.