Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешки шишчета с топла салата от патладжани

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

600-700 г агнешко месо от бут
2 стръка пресен лук

за маринатата:

2 с. л. зехтин
1 стрък пресен чесън
1 щипка смлян черен пипер
1 /2 ч. л. смлян кимион

за салатата от патладжани:

4 патладжана (600 г)
2 домата
1 прясна чушка
7-8 стръка магданоз
6 с. л. зехтин
1 ч. л. смлян кориандър
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене

Приготвяне

    1

Месото се нарязва на малки филийки, поставят се в купа заедно с наситнения чесън за маринатата и се налива зехтинът. Поръсва се с черния пипер и кимиона, размесва се с ръце и се оставя да се маринова минимум 2 часа.

    2

Във всяка филийка мариновано месо се завива по парче от пресния лук, нанизват се шишове и се пекат на скара.

    3

Патладжаните за салатата се обелват, нарязват се на филии и се подреждат в намазнена с част от зехтина тава. Отгоре се мажат с останалия зехтин и се пекат около 15 минути в предварително загрята до 200°С фурна, след което се режат на кубчета.

    4

Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на кубчета. Запържват се в загретия зехтин за минута, добавят се кубчетата патладжан и всичко се пържи още минута.

    5

Сипва се лимоновият сок, прибавят се кориандърът, наситненият магданоз, нарязаната на ситно чушка и се овкусява със сол и черен пипер. Готовата топла салата се сервира заедно с изпечените агнешки шишчета.