kaufland.bg/recepti
Агнешко с коприва и резене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
1 кг | агнешко месо (с кокал) |
200 г | коприва |
50 г | краве масло |
4 стръка | лук |
1-2 | зелени чушки |
1 глава | резене |
1 | моркова |
2 ч. л. | сушен джоджен (10–12 листа пресен) |
1 ч. л. | червен пипер |
1 ч. л. | сол |
Приготвяне
- 1
Месото се почиства от мазнината и се нарязва на порционни парчета.
- 2
Маслото се загрява в тенджера, слага се нарязаното агнешко и се запържва 3-4 минути (без да се разбърква, за да се запечата).
- 3
Лукът и морковът се почистват и се нарязват на кръгчета.
- 4
Зеленчуците се сипват при месото. Разбърква се, посолява се и се задушава под капак 30 минути. По-големите кокали се отстраняват и месото се поръсва с червения пипер.
- 5
Сипват се нарязаните зелени чушки и резене, налива се 1 ч. ч. топла вода и ястието къкри още 10-15 минути.
- 6
Накрая се добавя наситнената коприва и се подправя с джоджена. Налива се 1/2 ч. ч. топла вода и къкри под капак още 5-8 минути.