kaufland.bg/recepti
Агнешко фрикасе
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 кг | агнешко месо |
1 /2 ч. ч. | зехтин |
1 | маруля |
4 връзки | зелен лук |
2 стръка | пресен копър |
3 стръка | магданоз |
2 | яйца |
1 /2 ч. ч. | лимонов сок |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на порции, запържва се в сгорещения зехтин и се овкусява със сол и черен пипер. Наливат се 3 ч. ч. вода, похлупва се и се оставя да ври, докато омекне.
- 2
Марулята и лукът се почистват и се нарязват на едри парчета. Прибавят се към месото заедно с наситнените копър и магданоз и се оставя малко да поври.
- 3
Яйцата се разбиват заедно с лимоновия сок и се разреждат със сос от тенджерата. Изсипват се при месото и тенджерата се разклаща добре, за да се смеси със соса.