Американски палачинки с масло от малини
Продукти (5 порции)
1 ч.ч. | брашно |
4 | яйца |
2 с.л. | захар |
1 ч.ч. | прясно мляко |
2 с.л. | краве маслo |
1 с.л. | бакпулвер |
1 ч.л. | сол |
за маслото от малини:
100 г | краве маслo |
250 г | малини |
2 с.л. | мед |
1 пакетче | ванилия |
Приготвяне
- 1
Брашното, жълтъците, бакпулверът, ванилията и солата се смесват в купа и се бъркат до получаването на хомогенна смес. Налива се млякото и отново се разбърква.
- 2
Белтъците се разбиват с миксер. Добавя се захарта и отново се разбива до получаването на сняг.
- 3
Тестото се сипва постепенно към белтъците, при непрекъснато бъркане. Прибавя се разтопеното масло и отново се разбърква.
- 4
В намазнен с масло тиган се сипва малко от тестото. С лъжица се оформя малък кръг. Ако тиганът е по-голям може да се правят по няколко палачинки едновременно. Когато се запекат от едната страна, палачинките се обръщат.
- 5
Кравето масло, предварително размекнато на стайна температура, се слага в купа и се пасира с половината от малините, меда и ванилията. Добавят се останалите малини и се разбърква с лъжица.
- 6
Палачинките се подреждат по 4–5 една върху друга, а между тях се намазва от малиновото масло.