kaufland.bg/recepti
Багета със сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 парче)
1 | хляб |
120 г | настърган пармезан |
200 г | кашкавал |
100 г | маслиново масло |
2 | големи смачкани скилидки чесън |
1 с.л. | магданоз |
сол |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 180° C.
- 2
Върху хляба се правят диагонални прорези на разстояние около 2 см така, че върху хляба да се образува решетка от квадратчета. Във всеки отвор се капва по малко маслиново масло, слага се малко от чесъна и по парченце кашкавал. Посолява се на вкус и отгоре се поръсва с още малко маслиново масло и пармезан.
- 3
Хлябът се завива в алуминиево фолио и се пече за около 20 минути или до пълното разтопяване на кашкавала. След това фолиото се разтваря и се допича до златисто за още 5-10 минути. Сервира се докато хлябът е топъл.