Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Без лактоза
Веган

Баклава от Бела Црква

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

1 пакет точени кори
200 г кокосови стърготини
200 г смлени орехови ядки
200 г стафиди
200 мл газирана вода
1 пакетче шушулка ванилия
1 пакетче бакпулвер
300 мл олио
олио за намазване

за сиропа:

1 кг захар
1 л вода

Съвет

  • Без лактоза

    При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.


Приготвяне

    1

Кокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват. Прибавят се бакпулверът, ванилията и газираната вода.

    2

Точените кори се разделят по две, плънката се разпределя, разстила се върху тях и се навиват рула. Всяко руло се разрязва на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в намазнена тава.

    3

Баклавата се залива с нагрятото до кипване олио. Пече се 20-30 минути в предварително загрята на 200°С фурна.

    4

Захарта за сиропа се разтопява в 1 л гореща вода и се оставя да се охлади. Топлата баклава се залива с изстиналия сироп. Оставя се да престои 2-3 часа и се сервира.