Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Баклава с локум

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

1 пакет точени кори
150 г краве маслo
200 г шамфъстък
200 г локум

за захарния сироп:

200 г захар
1 лимон
1 портокал
1 пръчка канела

Приготвяне

    1

Шамфъстъкът се смила в кухненски робот на едро. Локумът се нарязва на кубчета.

    2

В тава, намазана с предварително разтопеното масло, се поставят четири кори и се намазват с масло. Поръсва се с ядки и локум.

    3

Редят се още девет кори, като всяка се намазва с разтопеното масло. Баклавата се нарязва на ромбове.

    4

Пече се в сгорещена на 210°C фурна за около 15 минути, след което се оставя да изстине.

    5

В касерола се наливат 2 ч. ч. вода, прибавят се захарта, сокът и настърганата кора от лимон и портокал. Прибавя се канелата и се оставя да къкри на котлона, докато сиропът се сгъсти. Пръчката канела се отстранява и сиропът се оставя да изстине – трябва да бъде с телесна температура.

    6

Баклавата с локум се облива със сиропа и се оставя да престои поне 12 часа преди да се консумира.