Баклавички с бадеми и шамфъстък
Продукти (6 парчета)
20 г | масло |
20 г | растителна мазнина |
2 бр. | кори за баница |
2 с.л. | натрошени бадеми |
2 с.л. | натрошен шамфъстък |
100 г | захар |
Приготвяне
- 1
Маслото се разтопява в тенджерка и се смесва с растителната мазнина. Фурната се загрява на 180°C.
- 2
Една кора се поставя на работния плот и се намазва с помощта на четка с мазнината. Отгоре се поставя втора кора и отново се намазва. Бадемите и шамфъстъкът се разпределят по кората.
- 3
Корите се навиват по дължина на руло и се поставят в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с останалата мазнина и се пекат до златисто за 20-25 минути.
- 4
През това време, в тенджера се слагат 200 мл вода и захарта, кипват се и се оставят да поврат 8-10 минути.
- 5
Рулото се вади от фурната и докато е горещо се нарязва на шест парчета по 5 см. Парчетата се заливат с изстудения сироп и се сервират.