kaufland.bg/recepti
Банана кейк
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 парчета)
за блата:
250 г | банани |
75 г | кафява захар |
1 | яйце |
15 мл | ликьор по избор |
10 мл | прясно мляко |
10 г | бакпулвер |
115 г | брашно |
100 г | разтопено краве масло |
70 г | орехови ядки |
банани за декорация |
за крема:
250 г | банани |
450 г | заквасена сметана |
100 г | кафява захар |
Съвет
-
По желание се поръсва с филирани бадеми.
Приготвяне
- 1
Бананите за блата се пюрират, разбъркват сe хубаво с останалите продукти и сместа се изсипва в съд за печене с диаметър 16 см. Пече се на 160 градуса 35–40 минути.
- 2
Бананите за крема се пюрират и се добавят захарта и сметаната. С помощта на сладкарски пош изстиналият блат се декорира с крема и се доукрасява с банани.