kaufland.bg/recepti
Бананова хлебна риба
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 филийки | хляб |
4 с. л. | течен шоколад |
2 | банана |
2 ч. л. | лимонов сок |
2 зърна | червено грозде |
Съвет
-
Може да се сервира с поръска от настърган шоколад.
Приготвяне
- 1
Всяка филийка се намазва с течен шоколад. Бананите се нарязват на тънки шайби и се поръсват с лимонов сок. След това се нареждат върху хляба, като трябва леко да се застъпват (като люспи на риба).
- 2
На тясната страна на филийката се изрязва триъгълник като уста на рибата и изрязаното триъгълно парче се слага като опашка в другия край на хляба.
- 3
Гроздето се измива, зърната се разрязват на половина и едната половинка се поставя като рибешко око върху хляба.