kaufland.bg/recepti
Баница с агнешко и спанак
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 парчета)
300-400 г | агнешки бут |
400-500 г | спанак |
50 г | краве масло |
1 с. л. | доматено пюре |
1 връзка | пресен лук |
1 ч. л. | джоджен |
0.5 ч. л. | смлян кимион |
1 пакет | точени кори |
125 г | краве масло (за намазване) |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Спанакът се бланшира за 2 минути в подсолена вода, отцежда се, изплаква се със студена вода и се нарязва наситно.
- 2
Месото се накълцва, запържва се около 10 минути в предварително загрятото масло и се добавя наситненият лук. Щом месото се зачерви, се подправя с доматеното пюре, джоджена, кимиона и сол. Смесва се със спанака и се оставя да се охлади.
- 3
Половината от една кора се намазва с разтопено масло. Кората се сгъва надве, слага се от плънката и се завива на руло. По същия начин се приготвят всичките кори, подреждат се в намаслена тава и се пекат около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.