Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Баница с агнешко и спанак

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

300-400 г агнешки бут
400-500 г спанак
50 г краве масло
1 с. л. доматено пюре
1 връзка пресен лук
1 ч. л. джоджен
0.5 ч. л. смлян кимион
1 пакет точени кори
125 г краве масло (за намазване)
сол на вкус

Приготвяне

    1

Спанакът се бланшира за 2 минути в подсолена вода, отцежда се, изплаква се със студена вода и се нарязва наситно.

    2

Месото се накълцва, запържва се около 10 минути в предварително загрятото масло и се добавя наситненият лук. Щом месото се зачерви, се подправя с доматеното пюре, джоджена, кимиона и сол. Смесва се със спанака и се оставя да се охлади.

    3

Половината от една кора се намазва с разтопено масло. Кората се сгъва надве, слага се от плънката и се завива на руло. По същия начин се приготвят всичките кори, подреждат се в намаслена тава и се пекат около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.