kaufland.bg/recepti
Баница с месо
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 парчета)
3 ч.ч. | брашно |
1 /2 ч.л. | сода за хляб |
1 /2 ч.ч. | свинска мас |
олио за намазване | |
сол на вкус |
За плънката
1 кг | свинско месо |
4-5 глави | лук |
1 ч.л. | червен пипер |
1 /2 ч.л. | черен пипер |
1-2 с.л. | олио |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
От брашното, содата, 250 мл вода и сол се омесва тесто, което се оставя да престои 30 минути.
- 2
Месото се накълцва на дребно и заедно с наситнения лук се задушават в олиото и 50 мл вода. Посолява се на вкус, прибавят се червеният и черният пипер, разбърква се и се дърпа от огъня.
- 3
Тестото се разделя на четири топки, от които се разточват кори. Поръсват се с разтопената мас и във всяка от тях се разпределя по 1/4 от плънката.
- 4
Краищата на корите се прегъват върху плънката и така оформените правоъгълници се слагат в намазнена тава с краищата надолу. Намазват се с мазнина и се пекат до готовност в умерена фурна.