Баница с пиле и моцарела
Продукти (4 порции)
400 г | пилешко филе |
100 г | краве маслo |
1 пакет | точени кори |
зелен лук | |
50 г | моцарела |
1 | яйце |
200 мл | прясно мляко |
маслиново масло K-Classic | |
1 ч.л. | червен пипер |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | черен пипер |
Приготвяне
- 1
В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло K-Classic и нарязаното на малки хапки пилешко филе. Поръсва се с червен пипер, сол и черен пипер. Разбърква се и се готви около 5-6 минути или до пълна готовност на месото.
- 2
Тавата, в която ще се пече баницата се намазва с масло. Слагат се 2 точени кори за баница, така че да се покрие дъното. Намазват се с малко масло. Слагат се 2-3 супени лъжици от сготвеното пилешко месо. Поръсва се с нарязан на ситно зелен лук и настъргана моцарела. Отгоре се слагат други две кори за баница, които също се намазват с масло. Поръсва се отново с пилешко, зелен лук и моцарела. Покрива се с две кори за баница и така се повтаря докато се използват всички кори. След това баницата се нарязва на 6 квадрата.
- 3
Яйцето се разбива в купа. Към него се прибавя прясното мляко и се разбърква. С така получената смес се залива баницата. Пече се 25-30 минути в предварително загрята на 180°C фурна.