Бисквити с тиква и шоколад
Продукти (20 парчета)
300 г | тиква (почистена и обелена) |
1 ч.ч. | бяло брашно |
1 ч.ч. | пълнозърнесто брашно |
1 ч.ч. | захар |
1 | яйце |
60 г | краве маслo |
200 г | черен шоколад |
3 /4 ч.ч. | орехи |
1 ч.л. | сода бикарбонат |
1 щипка | сол |
1 | ванилия |
1 ч.л. | канела |
1 щипка | индийско орехче |
За крема:
100 г | крем сирене |
100 г | пудра захар |
Приготвяне
- 1
Тиквата се нарязва на кубчета, сварява се на пара и след това се пюрира.
- 2
В купа се смесват двата вида брашно, содата, канелата, ванилията и индийското орехче.
- 3
Маслото (трябва да е на стайна температура) се разбива с миксер. Добавя се захарта и продължава да се разбива, докато се получи пухкав крем.
- 4
Добавя се яйцето и отново се разбива. Слага се пюрето от тиква (трябва да е добре охладено) – разбива се.
- 5
Маслената смес се комбинира със сухата и се разбива до хомогенизиране.
- 6
Шоколадът се нарязва на малки кубчета, орехите също се нарязват на ситно. Добавят се към другите продукти и се разбърква.
- 7
В две тави се слага хартия за печене и в тях се оформят бисквитите, като се сипва от сместа с лъжица, през разстояние. Пекат се 18 минути в загрята на 180 °С фурна и се оставят да изстинат.
- 8
Крем сиренето се разбива със захарта с дървена лъжица.
- 9
Бисквитите се слепват по две с получения крем.