kaufland.bg/recepti
Броколи с бекон на фурна
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
800 г | броколи |
400 г | бекон |
2 глави | лук |
100 мл | прясно мляко |
100 мл | сметана |
2 | яйца |
100 г | кашкавал |
краве масло (за намазване) | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Броколите се измиват добре, накъсват се на розички и се варят 5-6 минути във вряща подсолена вода, отцеждат се и веднага се заливат със студена вода, за да запазят цвета си.
- 2
Беконът се нарязва на средно големи кубчета и се запържва до златисто в сух тиган, прибавя се лукът, нарязан на полумесеци, и се запържва още 3-4 минути.
- 3
В тавичка, намазана с масло, се подреждат броколите, отгоре се разпределят беконът и лукът. Залива се с разбитите яйца, млякото, сметаната и се овкусява със сол и пипер. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича около 15 минути на 200°С.