kaufland.bg/recepti
Брускети с миди и гъби
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
400 г | гъби |
200 г | миди (ядки) |
1 глава | шалот |
2 скилидки | чесън |
1 | мини багета |
1 /3 ч. ч. | животинска сметана |
8 с. л. | краве масло |
2 с. л. | зехтин |
1 /4 връзка | магданоз |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Багетата се нарязва на филии с дебелина 1 см и се запържва в загрятото масло до златисто-кафяво.
- 2
Филиите се изваждат върху решетка, за да останат хрупкави (маслото се слага на части, при добавянето на филии в тигана).
- 3
Мидите и шалотът се наситняват и се задушават в зехтина за около 5 минути.
- 4
В мазнината от хляба се запържват първо наситненият чесън, а след това и обелените и нарязани на кубчета гъби.
- 5
Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да се сгъсти за 1-2 минути.
- 6
Прибавят се мидите, разбърква се и съдът се сваля от огъня. Сместа се разпределя върху брускетите и се поръсва с наситнения магданоз.