kaufland.bg/recepti
Бургери от цвекло, леща и ориз
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
100 г | ориз |
100 г | леща |
200 г | червено цвекло |
4 | питки за бургери |
1 | домат |
1 глава | червен лук |
1 /2 | зелена салата |
1 /2 глава | лук |
2 скилидки | чесън |
1 ч.л. | суха мащерка |
1 ч.л. | синапено семе |
1 /2 ч.л. | семена от копър |
галета | |
маслиново масло | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Цвеклото се обелва и настъргва. Лукът се наситнява, а чесънът се стрива на паста.
- 2
Мащерката, синапът и семената копър се смилат в кафемелачка.
- 3
В купа се разбъркват сварените ориз и леща, смлените подправки, лукът, цвеклото и чесънът. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.
- 4
От нея, с помощта на ринг, се оформят бургери.
- 5
Овалват се в галета и се пържат в маслиново масло от двете страни, до готовност.
- 6
Питките се разполовяват и се запичат в сгорещен грил тиган.
- 7
В тях се слага по един бургер, листа салата, шайби домат и лук.