Бургер с горгонзола
Продукти (4 порции)
4 | питки за бургери |
350 г | смляно месо от свинска плешка |
350 г | смляно месо от телешка плешка |
120 г | сирене Горгонзола |
300 г | печурки |
100 г | краве маслo |
50 г | майонеза |
2 глави | лук |
1 | цикория |
1 | домат |
1 /4 връзка | магданоз |
2 стръка | мащерка |
1 с.л. | медена горчица |
1 /4 ч.л. | сос Уорчестър |
1 /4 ч.л. | лют сос |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Двата вида смляно месо се размесват много добре и се овкусяват със сол, сос Уорчестър и черен пипер.
- 2
Каймата се разделя на осем части, от които се оформят еднакви по размер кюфтета.Магданозът и мащерката се наситняват и се разбъркват с натрошената горгонзола и лютия сос.
- 3
Овкусената горгонзола се разпределя върху четири от кюфтетата. За по-лесно може да се използва ринг.
- 4
Отгоре се поставят другите четири кюфтета, краищата се притискат много добре, за да се затворят и да не изтича плънката.
- 5
Бургерите се пекат на грил от всички страни до готовност.
- 6
Гъбите се режат на четвъртинки и се запържват в половината от маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер.
- 7
Лукът се нарязва на дебели шайби и се запържва в останалото масло, докато омекне и започне да се карамелизира.
- 8
Горчицата и майонезата се разбъркват. Питките се разполовяват и се запичат на грила. Намазват се с майонезата.
- 9
Върху всяка долна половинка питка се поставя кюфте, върху него гъби и лук, листа цикория и шайба домат.
- 10
Захлупват се с горните половинки от питките, също намазани с майонеза.