Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бургер с горгонзола

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 питки за бургери
350 г смляно месо от свинска плешка
350 г смляно месо от телешка плешка
120 г сирене Горгонзола
300 г печурки
100 г краве маслo
50 г майонеза
2 глави лук
1 цикория
1 домат
1 /4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1 с.л. медена горчица
1 /4 ч.л. сос Уорчестър
1 /4 ч.л. лют сос
сол на вкус

Приготвяне

    1

Двата вида смляно месо се размесват много добре и се овкусяват със сол, сос Уорчестър и черен пипер.

    2

Каймата се разделя на осем части, от които се оформят еднакви по размер кюфтета.Магданозът и мащерката се наситняват и се разбъркват с натрошената горгонзола и лютия сос.

    3

Овкусената горгонзола се разпределя върху четири от кюфтетата. За по-лесно може да се използва ринг.

    4

Отгоре се поставят другите четири кюфтета, краищата се притискат много добре, за да се затворят и да не изтича плънката.

    5

Бургерите се пекат на грил от всички страни до готовност.

    6

Гъбите се режат на четвъртинки и се запържват в половината от маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер.

    7

Лукът се нарязва на дебели шайби и се запържва в останалото масло, докато омекне и започне да се карамелизира.

    8

Горчицата и майонезата се разбъркват. Питките се разполовяват и се запичат на грила. Намазват се с майонезата.

    9

Върху всяка долна половинка питка се поставя кюфте, върху него гъби и лук, листа цикория и шайба домат.

    10

Захлупват се с горните половинки от питките, също намазани с майонеза.