Бургер с нилски костур и малинова майонеза
Продукти (4 порции)
филе от нилски костур | |
240 г | майонеза |
150 г | пресни малини (или замразени) |
1 /4 ч.л. | пушен червен пипер |
1 щипка | чили на прах |
2 | домата |
2 глави | червен лук |
4 | питки за бургери |
рукола | |
маслиново масло | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Нилският костур се нарязва на парчета, намазва се с маслиново масло, посолява се, поръсва се с черен пипер и се готви на плоча.
- 2
Доматите и лукът се режат на шайби, мажат се с маслиново масло, посоляват се и също се готвят на плоча, като доматите се готвят за кратко, а лукът – докато започне леко да се карамелизира.
- 3
Хлебчетата се разрязват на две, намазват се с маслиново масло и се запичат на плоча.
- 4
Малините се пюрират, прецеждат се, смесват се с пушения червен пипер, чилито, майонезата и сол на вкус. Получилият се сос се разбърква добре.
- 5
Долната част на питките се намазва с малиновата майонеза и отгоре се слагат листенца рукола. Следват шайба домат, парче риба, сос и шайба лук. Накрая се покрива с горната част от питката и бургерът с нилски костур се сервира.