Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бургер с телешки стек

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

400 г рибай стек (или телешко контрафиле)
100 г панчета
100 г прошуто кото
120 г моцарела
100 г майонеза
60 г зелени маслини (без костилки)
4 яйца
1-2 домата
1 /2 червена чушка
1 /2 маруля
1 ч.л. медена горчица
1 /2 ч.л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
краве масло

за питките:

320 г брашно
50 г краве маслo
150 мл прясно мляко
1 яйце
1 с.л. захар
1 ч.л. сух риган
суха мая
1 ч.л. сол
олио за намазване

Приготвяне

    1

В брашното се разбъркват солта и риганът. Маята и захарта се разтварят в предварително затопленото мляко. В брашното се прави кладенче и се налива млякото. Добавя се разтопеното масло и се чуква 1 яйце. Замесва се меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.

    2

Тестото се разточва и с ринг се изрязват 4 кръга. Оставят се да втасат повторно. Намазват се с яйце, разбито с малко вода, и се пекат 10–12 минути в загрята на 190° C фурна с вентилатор.

    3

Месото се реже на 4 тънки пържоли.

    4

Моцарелата, маслините, чушката и доматите се режат на шайби.

    5

Майонезата се разбърква с горчицата и пушения пипер.

    6

Питките се разполовяват. Намазват се с масло и се запичат до златисто в тиган с дебело дъно.

    7

Панчетата се запържва до златисто на умерен огън. Изважда се.

    8

В същия съд с запържват пържолите (трябва да са максимум средно изпечени) овкусени със сол и черен пипер.

    9

Яйцата се пържат едно по едно на очи в мазнината от месото.

    10

Хлябът се маже с майонеза. Върху долната част се поставя пържола, после прошуто, сирене, бекон, яйце, маруля, домат, маслини и чушка.

    11

Похлупва се с другата половина и се сервира, разрязан на две.