Бял чийзкейк
Продукти (12 порции)
1 пакет (190 г) | обикновени бисквити |
500 г | крем сирене |
250 г | бял шоколад |
2 броя | яйца |
3 /4 ч. ч. | захар |
2 ч. ч. | заквасена сметана |
100 г | краве масло |
2 пакетчета | ванилии |
Приготвяне
- 1
Бисквитите се натрошават и се смесват с предварително разтопеното масло.
- 2
Бисквитената смес се разстила в квадратна форма за печене с махащо се дъно, постлано с хартия за печене. С лъжица се притиска добре, за да се уплътнят бисквитите. Блатът се пече в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути и се оставя да се охлади.
- 3
Шоколадът се разтопява на водна баня. Яйцата леко се разбиват с телена бъркалка.
- 4
В купа се смесват сиренето, захарта и ванилиите и се разбива с миксер. При постоянно бъркане се прибавя разтопеният шоколад. Добавя се сметаната и пак се разбива. Накрая се сипват леко разбитите яйца и се разбърква за кратко, колкото да се хомогенизира сместа, без да влиза въздух, за да не се надигне кейкът при печене.
- 5
Сместа се изсипва върху охладения блат. Формата се опакова добре с алуминиево фолио (за да не влиза вода) и се поставя в тава с вода. Десертът се пече на водна баня в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.
- 6
Охлажда се, нарязва се и се поднася.