Ванилови тарталети без печене
Продукти (6 парчета)
120 г | бадеми |
150 г | фино смлени овесени ядки |
150 г | фурми без костилка |
30 г | кокосово масло |
35 г | царевично брашно |
200 г | овесена напитка K-take it veggie |
200 мл | продукт за готвене K-take it veggie |
50 г | захар |
1 пакетче | бурбонска ванилова захар |
3 (около 180 г) | кайсии от консерва |
Съвет
-
Сокът от кайсии може да се поднесе като напитка, смесен с минерална вода, резен лимон и малко мента.
Приготвяне
- 1
Бадемите и овесените ядки се смилат на ситно в блендер, половината от тях се изсипват в купа. Кокосовото масло се загрява, добавят се фурмите и останалите смлени бадеми и овесени ядки, разбърква се до получаването на еднородна смес.
- 2
Сместа се разпределя равномерно в 6 формички за тарталети (около 10 см в диаметър), чрез притискане към формата се оформя ръб, след това се охлаждат.
- 3
Царевичното нишесте се смесва с 3 с.л. овесена напитка и се разбърква до гладкост. Захарта, ваниловата захар, сметаната и останалата овесена напитка се оставят да заврят на котлона, добавя се царевичното нишесте при непрекъснато бъркане. Оставя се да къкри 1-2 минути. Кремът се разпределя равномерно върху тарталетите. Кайсиите се отцеждат, подсушават и добавят като жълтък върху крема.
- 4
След като се охладят, се сервират украсени с ванилия, нарязан шамфъстък и веган шоколадови яйца по желание.