Вегетарианска паста "всичко в една тенджера"
Продукти (4 порции)
500 г | броколи |
3 стръка | магданоз |
1 глава | червен лук |
2 | лимона |
1200 мл | зеленчуков бульон |
400 г | пълнозърнесто пенне ригата без яйца |
1 с.л. | краве маслo |
300 г | прясно сирене |
сол | |
черен пипер |
Съвет
-
Броколите могат да се заменят с тиквички и чери домати. Пастата се поднася с босилек.
Приготвяне
- 1
Броколите и магданозът се измиват и отцеждат. Розичките на броколите се отделят от стъблата. Стъблата се настъргват на едро. Магданозът се нарязва на ситно. Лимоните се измиват в гореща вода, подсушават се и кората се настъргва, а сокът се изстисква.
- 2
В голяма тенджера се загрява олио, лукът се задушава и се добавя бульонът. Оставя се да кипне. Пастата се добавя и се оставя да къкри на среден огън за около 4 минути, като се разбърква от време на време. Добавят се броколите и се оставя да къкри още 5-6 минути. От време на време се разбърква.
- 3
Лимоновата кора, сокът, магданозът, маслото и прясното сирене се разбъркват. Овкусява се със сол и черен пипер преди да се сервира.