Вегетариански бургер с патладжан
Продукти (2 порции)
1 | патладжан |
1 | домат |
1 скилидка | чесън |
1 глава | червен лук |
1 | люта чушка |
100 г | зелева салата |
4 с.л. | маслиново масло |
1 ч.л. | мащерка |
2 | готови веджи бургера |
2 | питки за бургери |
3 с.л. | майонеза |
1 с.л. | соев сос |
4 ч.л. | горчица |
няколко листа | рукола |
сол | |
черен пипер |
Приготвяне
- 1
Затворено барбекю предварително се загрява на 180° C на функция Индиректен грил. Патладжанът и доматът се нарязват на филийки с дебелина 0,5 см. Чесънът и лукът се обелват. Чесънът се нарязва на ситно, а лукът и лютата чушка се нарязват на филийки. Към зелевата салата се добавя лютата чушка и се разбърква добре.
- 2
Филийките патладжан се мариноват с чесън, маслиново масло, мащерка, сол и се запичат на барбекюто, заедно с веджи бургерите за около 4 минути.
- 3
Хлебчетата се разрязват през средата и се запичат на барбекюто. Майонезата се смесва със соевия сос, овкусява се със сол и черен пипер. Всяка половинка хлебче се намазва с по една чаена лъжица горчица.
- 4
Върху долната половина на хлебчето се подрежда зелева салата, слага се бургер, резени домат, патладжан и кръгчета лук. Намазва се майонеза, поставят се листа рукола, слага се горната половина на хлебчето и се сервира.