kaufland.bg/recepti
Великденски сладки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (50 парчета)
250 г | масло |
120 г | захар |
1 с.л. | ванилова захар |
375 г | брашно |
100 г | пудра захар |
1 с.л. | лимонов сок |
сладкарски бои: червено, зелено, жълто, синьо |
Приготвяне
- 1
Маслото, захарта, брашното и ваниловата захар се месят до получаване на гладко тесто, след което се увива във фолио и се оставя за около 30 минути да се охлади.
- 2
Тестото се разточва до 5 мм дебелина. Изрязва се в различни великденски форми – заек, яйце, цвете и др. Сладките се слагат върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180° C до златистокафяво около 10-12 минути.
- 3
Сладките се оставят да изстинат върху решетка. Пудрата захар се смесва с лимоновия сок до получаване на гладка смес. С нея се намазват сладките. По желание бисквитите се украсяват със сладкарската боя. За финал се поръсват със захар и се оставят да изсъхнат.