Венециански бисквити
Продукти (20 парчета)
330 г | царевично брашно |
330 г | бяло брашно |
150 г | краве масло |
150 г | захар |
100 г | тъмни стафиди (накиснати от предния ден в 50 мл тъмен ром) |
4 | яйца |
2 с.л. | прясно мляко |
кората от 1 лимон | |
1 | ванилия |
1 щипка | сол |
пудра захар за поръсване |
Съвет
-
Времето за печене зависи от големината на сладките. Готовите бисквити могат да се съхраняват до две седмици в буркан.
Приготвяне
- 1
Яйцата и захарта се разбиват много добре с миксер.
- 2
В купа се смесват настърганата лимонова кора, двата вида брашно, солта и ванилията.
- 3
Разбитите яйца със захар се смесват със сухите съставки. Прибавят се и маслото, млякото и стафидите, предварително отцедени от рома.
- 4
От тестото се оформя фитил, нарязва се на еднакво дебели филии. Подреждат се в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. По повърхността им с нож се правят декоративни шарки – ромбчета.
- 5
Пекат се около 30 минути в загрята на 180° фурна с вентилатор. Готовите бисквити се поръсват с пудра захар.