Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Венециански бисквити

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (20 парчета)

330 г царевично брашно
330 г бяло брашно
150 г краве масло
150 г захар
100 г тъмни стафиди (накиснати от предния ден в 50 мл тъмен ром)
4 яйца
2 с.л. прясно мляко
кората от 1 лимон
1 ванилия
1 щипка сол
пудра захар за поръсване

Съвет

  • Времето за печене зависи от големината на сладките. Готовите бисквити могат да се съхраняват до две седмици в буркан.


Приготвяне

    1

Яйцата и захарта се разбиват много добре с миксер.

    2

В купа се смесват настърганата лимонова кора, двата вида брашно, солта и ванилията.

    3

Разбитите яйца със захар се смесват със сухите съставки. Прибавят се и маслото, млякото и стафидите, предварително отцедени от рома.

    4

От тестото се оформя фитил, нарязва се на еднакво дебели филии. Подреждат се в тава с незалепващо покритие или покрита с хартия за печене. По повърхността им с нож се правят декоративни шарки – ромбчета.

    5

Пекат се около 30 минути в загрята на 180° фурна с вентилатор. Готовите бисквити се поръсват с пудра захар.