kaufland.bg/recepti
Вермичели с песто от тиквички
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 пакет | вермичели |
3 | тиквички (ок.500 гр) |
за соса:
1 /2 к. ч. | зехтин |
100 г | кедрови ядки |
2 скилидки | чесън |
3 стръка | копър |
2-3 стръка | магданоз |
13 листа | босилек |
сол на вкус | |
сирене Пармезан и кедрови ядки за поръсване |
Приготвяне
- 1
Тиквичките се обелват, измиват се и се разполовяват. Пускат се за не повече от минута в подсолена вода, изваждат се и се поставят в купа със студена вода, за да се охладят, след което се подсушават.
- 2
Вермичелите се сваряват в кипнала подсолена вода, където преди това са варени тиквичките.
- 3
Ореховите ядки се счукват в хаванче и заедно със сварените тиквички, накълцаните скилидки чесън, солта, магданоза, копъра и босилека се смилат в кухненски робот или блендер. Постепенно към тях се налива зехтинът и се бърка до пълното хомогенизиране на соса.
- 4
Горещите вермичели се заливат със соса, поръсват се със сиренето и кедровите ядки и се сервират.