kaufland.bg/recepti
Винен кебап
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
700 г | телешко месо (плешка или врат) |
1 глава | лук |
4 с. л. олио | |
2 с. л. | доматено пюре |
1 ч. л. | брашно |
1 | дафинов лист |
1-2 зърна | бахар |
1 ч. ч. | червено вино |
1 ч. л. | червен пипер |
4-5 зърна | черен пипер |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на кубчета и се запържва за минута в тенджера със сгорещеното олио. Прибавя се лукът, нарязан на ситно, и се овкусява със сол и черния пипер. Тенджерата се похлупва и месото се задушава, докато остане на мазнина.
- 2
След това се поръсва с червения пипер и брашното, прибавя се и размитото в хладка вода доматено пюре и се овкусява с бахара и дафиновия лист.
- 3
Налива се виното и 1 ч. ч. гореща вода. Всичко се разбърква и кебапът се задушава около 30 минути на тих огън под капак. Сервира се с гарнитура от задушен ориз.