kaufland.bg/recepti
Вишнево домашно сорбе
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | вишни |
250 г | захар |
4 | лайма |
7-8 листа | босилек |
Приготвяне
- 1
Захарта се кипва в 600 мл вода и се вари около 15 минути на умерен огън. Добавят се намачканите и почистените от костилките вишни, сокът и настърганите кори от лайма и намачканият босилек.
- 2
Всичко се вари около 20 минути на умерен огън, за да се сгъсти. Прецежда се през цедка, сипва се във форма по желание и се оставя във фризер около 2-3 часа да се замрази. Когато започнат да се образуват кристали, се изважда и се разбърква, за да стане гладка смес. Оставя се, докато се сгъсти така, че да може да се оформя с лъжица.
- 3
Изважда се и се поднася в малки чашки по 50 мл. Може да се сервира в изстискани половинки от лайм или други издълбани плодове по избор.