kaufland.bg/recepti
Воденички с лук
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
450-500 г | пилешки воденички |
200 г | лук |
60 мл | олио |
1 /2 ч. л. | черен пипер |
сол и шарена сол на вкус |
Съвет
-
По желание може да се поръси с наситнен магданоз.
Приготвяне
- 1
Воденичките се почистват, слагат се в тенджера, сипват се около 2 л подсолена вода и се варят 45-50 минути.
- 2
След това се изваждат от водата и се задушават в сгорещеното олио заедно с нарязания на полумесеци лук. Всичко се запържва, докато лукът омекне.
- 3
Овкусява се с шарена сол и черния пипер и се сервира.