kaufland.bg/recepti
Глазирано свинско печено
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
1 цяло парче | свински котлети (с 6 ребра) |
300 мл | ябълков сок |
2 с.л. | кафява захар |
1 с.л. | соев сос |
1 с.л. | сос Уорчестър |
3 с.л. | дижонска горчица |
сол и черен пипер на вкус |
За гарнитурата:
бялата част от 2 връзки праз | |
4 стръка | мащерка |
4 скилидки | чесън |
50 мл | маслиново масло |
2 с.л. | сок от лимон |
1 с.л. | мед |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Сокът от ябълки се редуцира наполовина. Добавят се захарта, горчицата, сосът „Уорчестър“ и соевият сос. Готви се още около 5 минути и се дърпа от огъня.
- 2
Месото се овкусява със сол и черен пипер. Пече се 1 час в загрята на 160 °С фурна, с вентилатор.
- 3
След това започва да се маже периодично с глазурата. След около половин час (когато достигне 75 °С вътре) се изважда от фурната и се оставя да престои поне 15 минути, преди да се разреже.
- 4
Маслиновото масло се смесва с наситнената мащерка, меда, стритият на паста чесън, лимоновия сок, сол и черен пипер.