Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Горски щрудел

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 пакет бутертесто
1 жълтък

за плънката:

300 г консервирани кладница, челядинка, пачи крак и манатарки
250 г пресни печурки
1 глава лук
1 филия хляб
30 г краве масло
2 с. л. олио
2-3 с. л. бяло вино
1 кубче пилешки бульон
3-4 стръка копър
черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Лукът се нарязва на ситно и се запържва за около 1-2 минути в олиото и маслото. Силата на огъня се увеличава, прибавят се нарязаните на филийки печурки и се пържат около 2-3 минути, докато се зачервят. След това се натрошава пилешкият бульон, изсипва се виното и се разбърква добре. Добавят се и консервираните гъби, нарязани на филийки, и готовата плънка се оттегля от огъня.

    2

Филията хляб се нарязва на малки кубчета, които се прибавят към плънката. Сместа се овкусява със ситно нарязания копър и черен пипер, разбърква се и се оставя да се охлади напълно.

    3

От бутертестото се отрязва широко правоъгълно парче с дължина на тавата за печене. В единия край на разгънатото тесто по дължина се поставя плънката, като се оставят два пръста разстояние до ръба. Краищата на тестото се намазват с разбития жълтък. Двата края по ширина се прегъват навътре, за да не изтича плънката, а след това се завива руло и отново се маже с жълтък.

    4

Щруделът се пече 15-20 минути до зачервяване в предварително загрята до 220°С фурна.