kaufland.bg/recepti
Гофрети със сладко от боровинки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2 | яйца |
1 1/2 ч. ч. | прясно мляко |
60 г | краве масло |
2 ч. ч. | брашно |
1 /2 ч. л. | сол |
2 ч. л. | бакпулвер |
1 с.л. | захар |
сладко от боровинки | |
пудра захар за поръсване |
Приготвяне
- 1
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с миксер на сняг.
- 2
В друга купа се смесват жълтъците с прясното мляко и разтопеното масло. Внимателно се слага пресятото брашно и непрекъснато се бърка с миксер на ниски обороти, докато сместа поеме брашното. Добавят се солта, бакпулверът и захарта, и отново се бърка.
- 3
Към готовото тесто на няколко пъти се прибавят разбитите на сняг белтъци. Бърка се с лопатка, като се внимава белтъците да не спаднат.
- 4
От сместа в силно загрят гофретник се пекат гофрети. Сервират се, поръсени с пудра захар и гарнирани със сладко.