kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Гриловани праскови със свежо козе сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
4 | праскови |
200 г | свежо козе сирене |
1 с.л. | конфитюр от праскови |
няколко ситно нарязани ментови листа | |
сол | |
пипер | |
тавичка за грил |
Съвет
-
В случай, че на пазара няма пресни праскови, можете да ги замените с такива от консерва или с 8 кайсии.
Приготвяне
- 1
Прасковите се бланшират, обелват, разполовяват и изпичат на грила от двете страни.
- 2
Свежото сирене се смесва с конфитюра, листата мента, солта и пипера. Готовата смес се пълни в прасковите и те се връщат обратно на грила, за да се затоплят.