Гриловано филе от риба тон със салца от авокадо
Продукти (4 порции)
4 филета | риба тон |
2 с.л. | маслиново масло |
1 с.л. | соев сос |
1 /2 ч.л. | настъргана кора от лайм |
2 с.л. | нарязан магданоз |
1 глава | червен лук |
1 скилидка | чесън |
1 | авокадо |
50 г | бекон |
1 с.л. | сок от лайм |
1 щипка | чили на прах |
сол | |
черен пипер |
Приготвяне
- 1
Рибата тон се измива и подсушава, след което се слага в марината от 1 с. л. маслиново масло, соев сос, кора от лайм и магданоз за около 60 минути.
- 2
Лукът и чесън се обелват. Авокадото се разполовява, изважда се костилката и се нарязва на ситно. Лукът и чесънът също се нарязват на ситно.
- 3
Беконът се запържва за около 5 минути и се смесва с останалото маслиново масло и сок от лайм. Дресингът се подправя със сол и чили.
- 4
Авокадото се разбърква с лука и чесъна и всичко се добавя към дресинга. Рибата тон се овкусява със сол и черен пипер, беконът се увива около нея и се пече на грил от всяка страна за около 3 до 4 минути.
- 5
Готовата риба се сервира с авокадо салцата. По желание може да се гарнира със салата от рукола и домати.