kaufland.bg/recepti
Гръцки омлет с агнешки дреболии
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
800 г | агнешки комплект |
120 мл | зехтин |
1 връзка | пресен лук |
100 мл | бяло вино |
4-5 стръка | копър |
8 | яйца |
4 стръка | мента |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Агнешкия комплект сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета.
- 2
Пресният лук се нарязва на ситно и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните субпродукти и всичко се запържва. Налива се бялото вино и се оставя да къкри около 10 минути, под капак, докато се изпари.
- 3
Яйцата се разбиват добре с бъркалка (може и миксер), копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съда се слага в загрята на 200°С фурна, с вентилатор, за около 8 минути.
- 4
Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.