Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Гуакамоле с печен чесън

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

3 бр. добре узряло авокадо
3 глави чесън
1 глава шалот
1 малка люта червена чушка
1 лайм
1 /2 връзка кориандър
3 с.л. маслиново масло
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • Останалото пюре от чесън може да ползвате за намазване на печено месо, хляб, салатени дресинги. Ако го разбъркате с майонеза, ще се получи чеснова майонеза.


Приготвяне

    1

Чесънът се измива без да се бели и всяка глава се поставя в алуминиево фолио. Поливат се с 2 с. л. от маслиновото масло и се завиват стегнато. Поставят се в тава, наливат се 2 пръста вода и се пече в загрята на 160 °С фурна, с вентилатор, за около 2 часа или докато чесънът напълно омекне.

    2

След това се охлажда, обелва се и се пасира.

    3

Авокадото се разрязва надве, отстранява се костилката му и месестата част се намачква с вилица в купата. Прибавят се нарязаните наситно шалот, червена люта чушка без семките, 1 с.л. от пюрирания печен чесън и нарязаният наситно кориандър. Настъргва се кората от лайм, след това се това се изстисква сокът и се прибавя и той. Овкусява се със сол, черен и пипер и останалото маслиново масло.

    4

Разбърква се добре и се поднася.