kaufland.bg/recepti
Гъбена чорба с праз
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
3 стръка | праз |
2 | картофа |
250 г | пресни печурки |
1 стрък | целина |
30 г | краве масло |
2 кубчета | зеленчуков или пилешки бульон |
1 | жълтък |
1 к. ч. | кисело мляко |
5 стръка | копър |
5 стръка | магданоз |
Приготвяне
- 1
Празът и обелените и нарязаните на дребно картофи се задушават в маслото за 2-3 минути под капак.
- 2
Прибавят се нарязаните на филийки гъби и наситнената целината. Заливат се с 2 л гореща вода и всичко се вари 20 минути на тих огън под капак. Добавят се кубчетата бульон и варенето продължава още 5 минути.
- 3
Жълтъкът се разбива с млякото в купичка и се разрежда с 2 черпака от бульона. Застройката се връща обратно в чорбата, като се излива на тънка струйка и се разбърква непрекъснато.
- 4
Маха се от котлона и се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.