kaufland.bg/recepti
Гъбена яхния с кюфтета Брей!
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
500 г | Брей! кюфтета "Стара планина" от свинско и говеждо месо |
500 г | кафеви печурки |
4 стръка | праз |
700 мл | гъбен бульон |
2 | моркова |
2 скилидки | чесън |
4 с.л. | маслиново масло |
1 с.л. | брашно |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Кюфтетата се пекат 30 минути на 180° C, в тава, покрита с хартия за печене.
- 2
Печурките се режат на тънко и се запържват в 2 с. л. маслиново масло.
- 3
Добавят се нарязаният на шайби праз и наситнените чесън и моркови.
- 4
Налива се бульонът и се вари, докато зеленчуците станат готови.
- 5
Овкусява се със сол и черен пипер.
- 6
Изпечените кюфтета се слагат в яхнията.
- 7
Тавата, в която са се пекли, се загрява на котлона с останалото маслиново масло. Запържва се брашното и се налива малко от яхнията.
- 8
След това се сипва обратно към готовото ястие.