Двуцветни френски макарони
Продукти (25 парчета)
80 г | пудра захар |
1 | яйчен белтък |
сол | |
60 г | смлени бадеми |
50 г | черен шоколад |
50 мл | сметана |
1-2 щипки | чили на прах |
Приготвяне
- 1
Пудрата захар се пресява и се добавя постепенно към белтъците, които се смесват с щипка сол. Добавят се бадемите. Сместа се слага в шприц и се правят 50 малки кръгчета върху хартия за печене.
- 2
Тавата за печене се слага в предварително загрята фурна и сместа се оставя да изсъхне за около 30 минути на 90°С с вентилация. Шоколадът се натрошава наситно. Сметаната се разбива, шоколадът се стопява на парна баня и се добавя към сметаната. Сместа се подправя с чили на прах, покрива се с фолио и се оставя в хладилника.
- 3
Охладеният шоколадов крем се шприцова в 25-те макаронени половинки от гладката им страна. След това половинките се слепват с останалите 25. Пожелание френските макарони се заливат с разтопен черен шоколад.