Джобчета с банани и фурми
Продукти (24 парчета)
за тестото:
1 /2 пакетче | суха мая |
150 г | бяло брашно |
150 г | пълнозърнесто брашно |
2 с.л. | захар |
1 /2 ч.л. | куркума |
1 | щипка сол |
захар за поръсване |
за плънката:
150 г | сочни фурми |
2 | банана |
Приготвяне
- 1
Двата вида брашно, захарта, маята и куркумата се смесват в купа. Разбърква се с ръце и се наливат 170 мл топла вода. Добавя се солта и се замесва меко тесто. Прехвърля се в купа и се оставя да втаса за около час.
- 2
Фурмите се почистват от костилките и се заливат с гореща вода, за да набъбнат леко, след което се отцеждат. Бананите се обелват и намачкват с вилица. Смесват се с отцедените и накълцани фурми.
- 3
Тестото се разточва на голяма тънка кръгла кора. С ринг се изрязват кръгчета, краищата им се намазват с вода, а в центъра на половината от тях се слага по малко от пълнежа. Покриват се с останалите кръгчета и с вилица се притискат по краищата.
- 4
Поставят се в тава с хартия за печене, намазват се с малко мазнина, поръсват се със захар и се оставят на стайна температура за около 15 минути.
- 5
Джобчетата с банани и фурми се пекат в предварително загрята на 180°C фурна с вентилатор около 15–20 минути.