Джобчета от тиквичка с козе сирене
Продукти (8 парчета)
2 средно големи | тиквички |
1 малък | шалот |
1 клонче | розмарин |
1 клонче | мащерка |
3 с.л. | маслиново масло |
200 г | козе сирене |
1 скилидка | чесън |
сол |
Съвет
-
Към сиренето може да се добавят и парченца мариновани сушени домати.
Приготвяне
- 1
Tиквичките се измиват и нарязват на филии от по 0,5 сантиметра, които се осоляват от двете страни и се оставят за около 15 минути.
- 2
Чесънът и шалотът се обелват. Подправките се измиват, листенцата се отделят и се пасират с маслиново масло, като към тях се добавя чесънът и шалотът.
- 3
Отделената от тиквичките вода се изхвърля, а всяка от филийките се подсушава с кухненска хартия.
- 4
Козето сирене се нарязва на 8 еднакви кубчета и се маринова с 2 супени лъжици от маслиновото масло с подправки.
- 5
Взимат се 2 филийки тиквичка, които се поставят една върху друга на кръст. Отгоре се поставя парче козе сирене в средата. Тиквичката се сгъва на джобче и се фиксира с клечка за зъби.
- 6
Тиквените джобчета се намазват отвън с останалото подправено маслиново масло, подреждат се в алуминиева тавички и се пекат около 10 минути на затворено барбекю.