Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Дзукото

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

300 мл кафе еспресо
300 г бишкоти
3 яйца
160 г захар
200 мл сладкарска сметана
40 г (+ за поръсване) какао
50 г черен шоколад
40 г печени белени лешници
1 шушулка ванилия
50 мл тъмен ром

Приготвяне

    1

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината захар, докато станат светложълти на цвят. Белтъците се разбиват на пяна. Добавя се останалата захар и се разбиват на сняг. Сметаната се разбива на пухкава маса.

    2

Сместа с жълтъците се смесва с разбитите белтъци и сметана. Сипват се семенцата от шушулката ванилия и се разбърква добре. Готовата смес се разделя на две части. Към едната се слагат какаото и нарязаните лешници.

    3

Шоколадът се нарязва и се прибавя в другата половина от сместа.

    4

Форма за терин (метална) се покрива с фолио за свежо съхранение. На дъното и по стените на съда, една до друга, се подреждат бишкоти, потопени в смес от хладко кафе и ром.

    5

Върху тях се разпределя сместа с шоколад, а след това и какаовият крем. Отгоре се покрива с напоени бишкоти.

    6

Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя във фризер за 2–3 часа. След това десертът се поръсва с какао, нарязва се на парчета и се сервира.